BREWING

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 7 dni
Cena: 1 200,00 zł 1200.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

COFFEE SKILLS PROGRAM 

Kurs edukacyjny Coffee Skills Program prowadzony przez Specialty Coffee Association. Zajęcia i egzaminy prowadzone przez Authorized SCA Trainer Krzysztofa Blinkiewicza.

BREWING

Poznaj zasady działania różnych metod parzenia kawy i zmienne, które mają wpływ na jakość naparu. Moduł Brewing zapewnia praktyczną naukę parzenia, mielenia, dokonywania pomiarów mocy naparu  i tworzenia wykresów ekstrakcji kawy, a także sensorycznej oceny jakości kawy parzonej.

Dostępne trzy poziomy stanowiące pełną ścieżkę najbardziej renomowanego programu edukacyjnego w branży kawy specialty. Zostań profesjonalistą z Autumn Coffee Roasters. 

Poziom Foundation (podstawowy)

Kurs Brewing Foundation to praktyczna nauka parzenia kawy w różnych metodach m.in. zaparzaczach grawitacyjnych, imersyjnych i automatycznych. Poznasz popularne urządzenia do parzenia oraz zasady mielenia kawy. Jako student tego poziomu, dowiesz się jak w praktyce wykorzystywać parametry parzenia, aby przygotować smaczny napar i rozpoczniesz naukę analizowania sensorycznego efektów parzenia.

Na tym etapie nie jest wymagane wcześniejsze doświadczenie w pracy z kawą, mile widziane posiadanie certyfikacji w module Introduction to Coffee. Ukończenie poziomu Foundation pomoże Ci zdecydować, czy chcesz dowiedzieć się więcej o nauce parzenia kawy i przejść na wyższe poziomy.

Kurs na tym poziomie trwa 7 godzin, dostępny jest w trzech wersjach uczestnictwa:

In Person to tradycyjne szkolenie z Authorized SCA Trainer w sali szkoleniowej.

Distance Learning to szkolenie dostosowane do nauki przez internet. Składa się z teoretycznych sesji on-line (dwa webinaria z AST) oraz treningów do wykonania samodzielnie (próbki i instrukcje zostają dostarczone do Twojego domu).

Combination to wariant mieszany, część teoretyczna odbywa się on-line, a praktyczna z AST w sali szkoleniowej. 

Kurs na poziomie Foundation kończy się egzaminem teoretycznym i ewaluacją umiejętności praktycznych CSP Course Skills Report.

Poziom Intermediate (średniozaawansowany)

Poziom odpowiedni, jeśli jesteś już częścią branży kawy specialty, pracujesz w dziedzinie objętej modułem i masz solidną wiedzę na temat podstawowych umiejętności. 

Kurs obejmuje szeroki zakres tematów, w tym eksplorację procesu parzenia kawy pod względem różnic w budowie urządzeń, kolejność procesu parzenia, namaczania i ekstrakcji, indywidualny wpływ zmiennych na jakość finalnego naparu, analizę zaparzonej kawy i dokonywanie korekt w recepturach oraz naukowe metody pomiaru.

Na tym poziomie zalecane jest doświadczenie w pracy z kawą i jej parzeniem. 

Kursy na poziomie Intermediate trwają zazwyczaj 14 godzin, rozłożone są na minimum 2 dni. 

Zalecane, acz nie wymagane jest posiadanie certyfikatów Brewing Foundation, Introduction to Coffee, Sensory Skills Foundation, przed przystąpieniem do kursu Brewing Intermediate. Kurs dostępny jest w dwóch wersjach uczestnictwa: In Person oraz Combination. Kończy się egzaminem teoretycznym i praktycznym.

Poziom Professional (ekspercki)

Poziom Professional jest odpowiedni, jeśli chcesz zdobyć specjalistyczną wiedzę na wysokim poziomie w dziedzinie metod i procesu parzenia kawy.

Kurs pogłębia umiejętności profesjonalnych baristów (brewerów) w poruszaniu się po SCA Brewing Control Chart oraz SCA Water Chart. Kurs rozszerza i weryfikuje praktyczne i sensoryczne umiejętności do profesjonalnego przygotowywania zbalansowanych naparów kawy, tworzenia receptur oraz wykorzystwywania wiedzy w biznesie.

Kursy na poziomie Professional trwają zazwyczaj 22 godziny, rozłożone są na minimum 3 dni. Wymagane jest posiadanie certyfikatu na poziomie Brewing Intermediate i odbycie minimum 3 miesięcznej praktyki po zdaniu egzaminów na średniozaawansowanym poziomie. Zalecane, acz nie wymagane jest posiadanie certyfikatów Barista Intermediate.

Kurs dostępny jest jedynie w formule In Person. Kończy się egzaminem teoretycznym i praktycznym.

Certyfikaty Specialty Coffee Association

Zdany egzamin uprawnia do odbioru certyfikatu Specialty Coffee Association poświadczającego posiadane umiejętności.

Cennik certyfikatów i opłat egzaminacyjnych SCA

Moduł/poziomSCA MemberNon-Member
Introduction to Coffee70 EUR
70 EUR
Foundation
70 EUR
70 EUR
Intermediate
125 EUR
205 EUR
Professional
215 EUR
305 EUR



Uwaga: w Autumn Coffee Roasters wliczone w cenę kursu są certyfikaty dla członków SCA. W przypadku braku ważnego członkostwa w dniu rozpoczęcia kursu na poziomie Intermediate lub Professional, przed wzięciem udziału musi zostać uiszczona różnica wynikająca z cen powiększona o podatek VAT 23%.

Na tej stronie kupujesz prawo uczestnictwa w kursie ważne przez 12 miesięcy od daty zakupu. Termin poszczególnych szkoleń ustalany jest indywidualnie z Authorized SCA Trainer, możesz dołączyć do terminów wyznaczanych dla grup lub umówić się indywidualnie w dogodnym dla Ciebie i trenera terminie.

Możesz od razu dokonać zapisu i uiścić opłatę za trzy poziomy danego modułu, lub na wybrany poziom (pamiętając o rekomendacjach lub wymogach dotyczących posiadanych certyfikatów przed przystąpieniem do kursu).

Podczas zakupu prawa uczestnictwa prosimy o użycie opcji „Dodaj komentarz do zamówienia” w sekcji Koszyka - wpisz tam swój numer Learner SCA lub poinformuj nas, że nie posiadasz członkostwa w SCA. 

Po zakupie zostaniesz zaproszony do specjalnej listy mailingowej dla uczestników szkoleń, gdzie na bieżąco będziesz dowiadywać się o terminach szkoleń. Publikowane są one także na naszej stronie internetowej oraz profilach na Facebook i Linkedin. 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoplo.pl